29. 10. 2015

Tematická požární kontrola

Zasadil

Ve dnech 7–9.9. proběhla v našich domech tematická požární kontrola, provedená HZS hl.m.Prahy. Je to namátková kontrola stavu požární ochrany, provádí se ze zákona o požární ochraně a v historii našich domů to bylo patrně poprvé. Témata kontrol se stanovují centrálně a v letošním roce se zaměřují na výškové obytné budovy.
Odstranění nedostatků je povinné, bude nás stát hodně úsilí i peněz a významně zasáhne do našich záměrů na opravy interiérů domů a připojení na pult centrální ochrany HZS.

Fakticky to znamená, že nejprve musíme odstranit odchylky od kolaudovaného stavu domu, které mají vztah k zajištění požární ochrany a ke kterým v průběhu uplynulých cca 30 letech z nejrůznějších příčin došlo.
V prvém pořadí pak obnovení technického stavu požárních uzávěrů v obytné části domů,

tzn. veškerých dveří do chodeb od výtahů k bytům.

K tomu proběhne kontrola za účelem zjištění jejich aktuálního technického stavu, kterou provedeme spolu s firmou Požární bezpečnost s.r.o. v pondělí 2.11 od 10.00 dp 16.00.

Žádáme o zpřístupnění uvedených dveří včetně těch, které si vlastníci zamykají zámky s vlastními, atypickými vložkami. Ponechte je proto v den kontroly odemčené

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *