13. 6. 2024

Volná diskuze k Vašim názorům zde

Zasadil

29 komentářů na “Volná diskuze k Vašim názorům zde

  1. Dobry den,

    Vi nekdo, co to je za partu, co kazdy vecer dela na terase bordel? Vzdy dva kluci, pripoji se casto holka se psem a primárně sedi, chlastaji,huleji a vyhazuji odpadky na hornich schodech bliz k moskevské. Sice vzdy skonci do 22hodin ale ten bordel a hluk me strasne vytaci. Manzel je kvuli miminku sel poprosit at se shazeji jinde a jen se vysmali. Co muzeme proto udělat? Český nejspis nemluvi nebo se tvari ze nemluvi.

    1. Dobrý den, paní Vasilis,
      to je bohužel problém. Uvedené prostory jsou veřejně přístupné a jsou také veřejností využívané. Nelze odtud nikoho jen tak vykázat. Pokud tam ale tropí hluk, nebo jinak škodí životnímu prostředí, můžete zavolat městskou policii.

    2. Bordel na terase spíš k vůli pánovi, který pravidelně vyhrazuje odpadky z balkonů. Často slyším jak padáji plechovky, obaly na vajíčka a plastové láhve. Jen jak zjistit kdo to dělá nevím. Jediné, jestli někdo to vidí z baráku naproti.

      1. Pozitivní je, že tam paní s rodinou, která to podle všeho z největší části hází (nebudu jmenovat, nemám to zdokumentované důkazy a nerad bych čelil žalobě a právnímu postihu), se má letos v létě odstěhovat (či už se odstěhovala - to nevím). Horší je, že to není jen její dílo. Třeba nedopalky a popel z cigaret dolů hází podle všeho nezávisle na sobě více lidí z více bytů. Ostatně v menší míře je to na obou stranách pod Uzbeckou (tam dokonce z druhé strany něco letělo i na parkující auta) i z druhé strany Moskevské.

        1. Je ovšem s podivem, že v současné době je pro náš dům problém zaznamenat opakované porušování pravidel veřejného pořádku ze strany této rodiny. Ale to je opět otázka instalace kamer v domě. Paní se asi ještě neodstěhovala, protože dnes vidím za oknem nové odpadky.
          Co se týče nedopalků od cigaret odhozených našimi obyvateli, s tím nic neuděláme, ale možná má smysl zajistit pravidelný úklid.
          Je škoda vidět kolem našeho domu stále více nepořádku, a to i kvůli bezdomovcům. Ale protože není zajištěn pravidelný úklid, vypadá vše ještě hůř.

          1. Pro připomenutí, o co vlastně jde, si dovolím citovat příspěvek:

            Marina Kuligina
            napsal:
            30. 7. 2024 (11:53)
            "Je ovšem s podivem, že v současné době je pro náš dům problém zaznamenat opakované porušování pravidel veřejného pořádku ze strany této rodiny. Ale to je opět otázka instalace kamer v domě. Paní se asi ještě neodstěhovala, protože dnes vidím za oknem nové odpadky.
            Co se týče nedopalků od cigaret odhozených našimi obyvateli, s tím nic neuděláme, ale možná má smysl zajistit pravidelný úklid.
            Je škoda vidět kolem našeho domu stále více nepořádku, a to i kvůli bezdomovcům. Ale protože není zajištěn pravidelný úklid, vypadá vše ještě hůř."

            Ze své již čtrnáctileté praxe ve výboru SVJ mám nějaké poznatky a dovolím si k tomu poznamenat:

            a) Ano, pro váš dům je problém zaznamenat opakované porušování pravidel veřejného pořádku ze strany této rodiny. Byl to problém vždycky. Mluvíte nyní anonymně o jakési rodině, o níž víte a kterou znáte, ale to je tak asi všechno. Já ji neznám, je to tajemství domu čp. 1464.
            Tak se ale nic nevyřeší. Mimochodem, vzpomínám si i na případ, kdy jsem prostál polovinu noci před Vašimi dveřmi, klepaje na ně, pak i společně s policií, ale neotevřela jste nám. Možná ale, že to byla jiná paní Kuligina. Byla tehdy sama v tom prostoru, obnášejícím několik jednotek dle byznysu rekonstrukce pana Ing.Brože, a šlo tehdy o vodu, vytékající z nedokončené výměny radiátoru ústředního topení.

            b) Znovu cituji: "Ale to je opět otázka instalace kamer v domě".
            Nemyslím si, že dům by měl být obložen kamerami, jako nějaká věznice. Navíc si nemyslím, že tím by se něco zásadně vyřešilo. Asi by se to nelíbilo ani mnohým obyvatelům domu.Pokud Vy jste jiného názoru, prosím o podrobnosti včetně názoru, kdo pořízení těch kamer a jejich provoz má hradit. Kolik by těch kamer mělo být a kde a jakby měly být umístěny, aby byly něco platné.

            c) "Co se týče nedopalků od cigaret odhozených našimi obyvateli, s tím nic neuděláme, ale možná má smysl zajistit pravidelný úklid."

            Říkáte mi, že máme zajistit pravidelné sbírání vajglů okolo domu čp.1464, které tam obyvatelé vašeho domu z oken a lodžií vyhazují. Za peníze se dá dnes zařídit všechno, ale kdo by to měl dělat a z jakých peněz se to má podle Vás financovat?

            S pozdravem a s přáním hezkého dne
            Vladimír Zasadil

            1. Vážený pane Zasadile, když čtu, jak komunikujete s ostatními obyvateli domu, nedivím se, že o mně „ mimochodem“ můžete psát nepravdy. Nikdy jste nestál před mými dveřmi s policií, v době havarie jsem v tomto domě nebydlela. Vše, co popisujete, se stalo za přítomnosti paní Oksany, která tam v té době bydlela, a nechtěla vás pustit na chodbu.

              1. Moc se omlouvám, paní Kuligino, nemohu tady znát všechny vlastníky a bydlící křestním jménem. Proto jsem ve svém příspěvku také připustil, že to možná byla jiná paní Kuligina, před jejímiž dveřmi jsem nocoval. Ano, vzpomínám si teď, když jste mi připomněla, že to byla paní Oksana. Jinak ale vše, co jsem napsal, je pravda. Nebo ne?

                1. Ano, pane předsedo, když si čtu yVaše negativní odpovědi na všechny žádosti obyvatelů domu, je pravda, že jediný názor je správný, a ten je Váš.
                  A je také pravda, že podle vašeho názoru úklid území a sekání trávy k tomu není potřeba, resp. nám to nepatří a nemáme ani právo tady chodit. A když je to soukromý pozemek, ale všichni tady chodíme, co se stane, když posekáme ten metrový plevel?
                  U jiných domů se z nějakého důvodu trávníky sekají, odpadky se neválejí, zřejmě to není otázka financování, ale snahy žít na udržovaném pozemku.
                  A nakonec pozitivní zpráva, že rodina vyhazující odpadky z balkonu vyhodila slupky od melounů v pytlíku, za což jim děkujeme.

                  1. Ano, paní Kuligino, prosím o věcnou odpověď na mé otázky. Vlastníci pak rozhodnou, co je správné a co budeme dělat.
                    Pokud budeme sekat trávu na soukromém pozemku, nestane se nic, pokud to vlastníkovi pozemku nebude vadit. Pokud mu to ale vadit bude , může to oznámit policii jako trestný čin - neoprávněný zásah do jeho soukromého vlastnictví. V daném případě je velmi pravděpodobné, že to udělá. Mimoto to bude také neoprávněné nakládání s prostředky SVJ - zdarma to asi nikdo dělat nebude. Někteří vlastníci to budou kritizovat, možná to někdo i udá jako trestný čin. To, že veřejnost chodí přes park už vlastník pozemku dříve řešil soudně. Žaloval za to MČ P10, soud jeho nároky uznal, MČ byla nucena s ním uzavřít nájemní smlouvu a platí mu za to docela hezké peníze. To možná ani nevíte. U jiných domů trávníky patří k těmto domům. Ale pokud jde o samotné chození, to je zatím stále možné a v cestičkách žádný metrový plevel není.
                    Myslím, že tudy cesta nevede.
                    Výbor SVJ a petiční výbor proto postupují tak, že usilují o to, aby pozemek č. 1873/96 se stal nadále parkem ve vlastnictví hl.m. Prahy, přístupným veřejnosti. Zatím ve shodě s vlastníky a ve smyslu petice, podané vloni starostovi MČ P10.. Je to špatně?
                    Pokud jde o kakání a jiné taškařice ve společných částech domu čp.1464, výbor postupuje tak, jak uvádí v zápisech ze schůzi a zveřejňuje je na webu společenství. Pokud někdo navrhuje jiný postup, má na to právo, ale měl by to doložit dalšími podrobnostmi organizačními, technickými a finančními, kterými doloží, že jím navrhované řešení je účelné, životaschopné a má být financováno ze společných prostředků vlastníků. Uložit to výboru má právo jen shromáždění vlastníků. Pouhé individuální výkřiky typu "dejte tam kamery" jsou tedy bez dalšího nedostatečné a nepostačující.

          2. Marina Kuligina: Myšlenka instalace kamer sledujících lidi na lodžiích je opravdu extrém a nesmysl, to už by šlo opravdu oproti ochraně soukromí v domácnostech. Ty ve výtazích či u schránek a vstupních dveří by z hlediska nějaké přiměřenosti smysl dávaly.

            1. Dobrý večer, pane Svobodo,
              srdečně Vás zdravím a odkazuji na bod b) mé odpovědi na příspěvek paní Kuliginy.

  2. Dobry vecer vsem z Uzbecke!

    Dnes odpolednich hodinach kolem 15:00 hod jsme nahlasila havarii ve 2. patre ( tj. sklepy) panu Zasadilovi. V 2. patre tece voda pravdepodobne z vyssich pater, ale docela dost.
    V 22:30 jsem se byla podivat, jestli je vse v poradku, ale bohuzel nic se nezmenilo. Take jsme to nahlasili na vratnici a vratny se nemohl dostat ani ke kojim, pry nema klic. Tak jsme mu to otevreli a vratny rekl, ze to nahlasi panu Zasadilovi.
    Tak si pripadam jako na dvorecku u......... Neumim si predstavit takhle resit problemy!
    Je to fakt !neskutecne! a bohuzel, pro nas vlastniky

    1. Dobrý den všem z Uzbecké,
      paní Hokrová u mně včera zazvonila, bez jakýchkoli podrobností oznámila, že ve 2.patře teče voda a opět se vzdálila. Šel jsem si to tedy do 2.patra najít a našel jsem.
      Voda (TUV) vytékala z bytu paní Horníkové ve 3.patře. Šlo o plastovou trubku mezi WC a koupelnou, tedy o zařízení bytu. Paní Horníková o tom věděla a řešila to správně - zastavila přívod TUV do bytu a volala smluvní pohotovostní firmu Janpe (viz info skříňka dole u výtahů), kde si ji zapsali a slíbili pomoc. Tak mi to paní Horníková také doložila a já jsem to viděl a přijal. Zdůrazňuji, že byla neděle (a prázdniny) a to se jiní instalatéři dost špatně shánějí. Zvláště o víkendu a o prázdninách. Zkusil jsem to, ale nepochodil jsem. V úvahu jsem vzal i to, že voda tekla (byly to úkapy, žádná hrůza, nikomu nevznikla škoda) do sklepů v místech, kde nic nebylo. Mohl jsem také zavřít celou stoupačku, ale to bych připravil o vodu všechny byty až do 7 patra včetně a k tomu vážný důvod nebyl. Instalatér ale přišel až dnes cca ve 12 hodin s tím, že nemohl dřív, protože havarií mají moc. Zatím pořád pracuje.
      Pokud si paní Hokrová myslíte, že byste to zařídila lépe, jsem připraven se ve Váš prospěch vzdát mandátu ve výboru našeho SVJ.
      Zatím Vás moc zdravím a děkuji za ohlášení úniku vody.

      1. Dekuji za odpoved.
        Dale nahlasuji zavadu u popelnic. Nesviti tam svetlo a vecer neni videt. Nerada bych prisla k urazu .
        Dekuji predem za opravu.

        1. Oprava je objednaná a možná včera večer i vykonaná. Nicméně pokud byste nechtěla přijít k úrazu, berte si s sebou baterku.

        2. Když mi tak hezky píšete, paní Hokrová, neodolal jsem a šel jsem se podívat, jak to svítí u popelnic. Teď tam svítí dvě světla v řadě a dle mého názoru osvítí prostor u popelnic dostatečně i v noci. A propos, nahlásila jste závadu správní firmě?

    1. Dobrý den, dostali jsme zprávu z Teplárny, že v letošním roce nebude žádná odstávka.

  3. Dneska není hovno ve výtahu, ale na schodech vedoucích z Vršovické na terasu od Tibetské medicíny k hlavnímu vstupu do Moskevské. Je fakt obří a nepřekvapivě dost smrdí.

      1. Nereagujte, jak jinak. Když odmítáte kamery do výtahu kvůli GDPR, není důvod se na této stránce ani podepisovat, ani vám jakkoliv jinde sdělovat osobní údaje.

        1. Když není důvod se podepisovat, pak se ani nenamáhejte na tento web něco psát. GDPR není o tom, že budeme korespondovat anonymně. To by bylo právě a jen na úrovni kakáčů, kteří nám anonymně kakají do výtahů na čp.1464. Když chci někomu něco sdělit, musím se podepsat. Tím za své sdělení beru i zodpovědnost, alespoň tedy morální.
          Anonymně na sebe vřeští jen báby na trhu, nebo dědkové v hospodě. Ale ti se navzájem osobně znají a neposílají to do světa přes počítač.

      2. V případě nějakých názorů, kritiky či pasní představ o budoucím směřování SVJ vhodnost podpisu chápu. U upozornění na vandalismus, závady a podobné věci v místech, která jsou všem dostupná, nutnost podpisu nevidím.

  4. Dobrý den, zřejmě je chyba v zasílání notifikačních zpráv, e-mail o prostoru "Volná diskuze" mi přišel 7x.
    Díky za opravu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *