19. 9. 2011

Plné moci

Zasadil

Vážení vlastníci. Z důvodu některých Vámi vyjádřených nejasností, spojovaných s plnými mocemi, si dovoluji se ještě k tomuto tématu vrátit.

Plná moc určená k zastupování při hlasování na schůzi shromáždění: Jde o individuální záležitost každého vlastníka, zacílená k co největší účasti na schůzi shromáždění. Snažíme se, aby nejen následující, ale všechna další shromáždění měla co nejvíce reprezentativní účast, která by mohla účinně zabránit jakémukoli vlastníku s velkým podílem prosazovat jen své vlastní zájmy. Doporučujeme oslovit všechny odpovědné vlastníky, aby se rozhlédli kolem sebe na své sousedy a vyzvali je ke zmocnění pro hlasování, v případě, že vědí, že se nemohou nebo nechtějí zúčastnit.

Plná moc + vzor, nalézající se ve Vašich schránkách. Jde o plnou moc, která zmocňuje zástupce k fyzickému převzetí a následných jednání vyplývajících z obsahu této věci. Tato záležitost vychází ze skutečnosti, že každý vlastník podepsal individuální smlouvu, ale ze své podstaty nemůže převzít svou ideální část tzv.společných částí domu sám. Součástí této plné moci je i tzv. id ve dvou řádcích. Jedná se o tzv. identifikátor, což je číslo uvedené v katasru nemovitostí za Vaším jménem a adresou. Není ani uvedeno ve Vaší smlouvě, nebot do katastru jste byli zapsáni až později a pod jeho čísly.Druhý řádek slouží spoluvlastnictví např.SJM, (společné jmění manželů). Vstup do katastru je el. volně přístupný na stránkách:nahlizeni-nemovitosti-katastr.cz

Vlastníci, kterým zjištění takového čísla může činit problém, nemusí vyplňovat tyto řádky s tím, že pro plnou moc je nejdůležitější dostatečná a jasná individualizace, tj. nezaměnitelnost osoby. Přičemž také datum ve sdělení k zaslání plné moci (15.8.2011) není konečné a vyplněné plné moci je možno nadále posílat či přinášet.

S přáním hezkého dne

L.Hokr, člen výboru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *