10. 12. 2017

Opravy společných částí domů v obytných patrech začínají

Zasadil

Po úpravách interiérů 0. a 1. patra přistupujeme nyní k opravám a zlepšení funkce i vzhledu společných částí našich domů v obytných patrech.
Budou provedeny postupně, nejprve na Uzbecké, pak na Moskevské a nakonec na Vršovické.
Práce na Uzbecké začnou zítra v 17. patře, dotčeno bude také 14 – 16. patro.
Pracovní doba je od 8.00 do 18.00 denně od pondělí do soboty.
O vánočních a novoročních svátcích, tedy od 22.12 do 2.1. se pracovat nebude a v dotčených patrech bude uklizeno.
Termín pro dokončení díla je stanoven do 31.8.2018 v celém domě.

Jde o komplexní, multiprofesní dílo, zahrnující zejména úkoly plánu oprav č. 13, 14, 15, 24.
Je rozčleněno do 6 souborů, zajištěných odpovídajícími projekty a budou ji realizovat společně 4 dodavatelé.
Na Uzbecké bude provedena nákladem 13,4 MKč včetně rezervy 2 Mkč, obdobně pak v ostatních domech
Investorem je naše SVJ, zastoupené V.Zasadilem. L.Bulantem a J.Železným
Hlavním dodavatelem a koordinátorem prací bude firma AVS Panel servis (Mgr. Michal Hrubín 775 680 834).
Kontrolní dny stavby budou vždy v úterý od 17 hodin v kanceláři SVJ. Jsou otevřené komukoli z vlastníků, členů našeho SVJ.

Výsledkem bude mimo jiné:

  • celková rekonstrukce EPS dle nového požárně-bezpečnostního řešení, umožňující připojení na centrální pult HZS hl.m.Prahy – tzn. zvýšení požární bezpečnost a snížení nákladů na obsluhu EPS
  • přeložka veškerých vedení společné elektřiny, telekomunikačních vedení (Poda, UPC, částečně O2), vedení soustavy zvonků a domácího videa nad nově vytvořené SDK podhledy na chodbách a v prostoru před výtahy včetně připojení všech dosavadních uživatelů na nové trasy sbp. vedení jejich dosavadních operátorů – tzn ze stěn chodeb a prostorů před výtahy zmizí chaotické a nevábně vyhlížející zadrátování v povrchových lištách na stěnách a stropech.
  • vertikální rozvod NN společné spotřeby a sbp bude modernizován a umístěn do kolektoru, procházejícího elektroměrnými místnostmi vedle výtahů – tzn. z prostor před výtahy zmizí velkoobjemové šedé krabice, kryjící dosavadní rozvody a hyzdící prostor před výtahy
  • na chodbách, před výtahy a na schodištích bude nové, pohybovými čidly spouštěné osvětlení, vyhovující normám, včetně intenzity osvětlení – tzn. lepší, úspornější a spolehlivější osvětlení bez ohmataných vypínačů, praskajících žárovek a často vysazujících schodišťových spínačů.
  • na chodbách, před výtahy a na schodišti bude nové nouzové osvětlení – tzn. zvýšení bezpečnosti při vysazení, nebo vypnutí hlavního osvětlení v mimořádných situacích
  • nad SDK podhledy bude příprava na budoucí silnější rozvod třífázové elektřiny do bytů (v mědi) a příprava na budoucí rozvod STA
  • oprava, vyštukování a vybílení stěn chodeb a před výtahy
  • nové lino na chodbách, před výtahy a na schodech
  • atd.

Zatím nebudeme z finančních důvodů měnit dvoukřídlé dveře od výtahů do chodeb. Peníze nám bohužel předčasné vyčerpala z našeho pohledu nesystémová direktivní opatření z kontroly HZS hlm.Prahy v roce 2016.

Pro více informací sledujte zprávy v zápisech ze schůzí výboru, nebo (ještě lépe), přijďte jako hosté na schůzi výboru nebo na kontrolní den staveb.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *