5. 12. 2018

Rekonstrukce na Vršovické

Zasadil

Rekonstrukce společných částí domů v bytových patrech na Vršovické (úkoly plánu oprav č. 13,14,15,24) budou zahájeny v lednu 2019.
Vše je podmíněno získáním úvěru na základě předchozího souhlasu, který udělilo shromáždění vlastníků výboru 14.6.2018 a o který nyní po pečlivém výběru jednáme s Raiffieisen SS.
Projektové práce byly ukončeny v říjnu 2018. V listopadu byl sestaven rozpočet projektu stavebních úprav, NN a sbp, který však hodnotou 20,6 mil Kč pro oba domy významně převyšuje původní odhad (14,3 mil Kč). Nyní probíhají cenová jednání s dodavatelem c cílem snížit tyto náklady, ale i tak finance SVJ včetně úvěru, disponibilní pro tento účel v r.2019, nestačí pro oba dva domy najednou a je nutno realizaci rozdělit – v r.2019 č.p.1461 a pak v r.2020–21 č.p.1462.
Soubor prací bude zahrnovat rekonstrukce, opravy a úpravy chodeb, schodišť, osvětlení, rozvodů domácího telefonu (zvonků), UPC, PODA, rekonstrukci EPS do standardu, jaký již byl realizován na Uzbecké a Moskevské.
Bude provedeno rozdělení hal před výtahy tak, aby oddělené části včetně pavlánů mohly být pronajaty a dále využity.
Jedním z cílů rekonstrukcí a úprav, krom zlepšení životního prostředí, standardu bydlení a bezpečnosti v domech, je i snížit spotřebu společné elektřiny pro osvětlení domu a udělat pořádek v rozvodné síti, který platby vlastníků za společnou elektřinu zprůhlední a sníží.
Bude také upraveno, v dohodě s dotčenými vlastníky, využití a osvětlení společných částí (chodeb-předsíní) ve východním i západním okraji domů.
Žádáme všechny vlastníky, aby odstranili z chodeb a schodišť své věci, neodkládali tam věci nepotřebné a zpřístupnili společné chodby a předsíně ve východním i západním okraji domů.
Pro více informací sledujte zápisy ze schůzí výboru. Rádi Vás přivítáme i na kontrolních dnech stavby.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *