22. 3. 2020

Koronavirus

Zasadil

Vážení sousedé,
prožíváme obtížné období, poznamenané opatřeními a omezeními i obavami, vyvolanými narůstající epidemií koronaviru, zasahující celou společnost. My zde žijeme v určitém společenství, nikdo z nás není osamoceně skryt v sterilním prostředí. Musíme to brát v úvahu, být vzájemně ohleduplní, respektovat se navzájem a zejména respektovat opatření, doporučení a nařízení vlády, resp. Ústředního krizového štábu.
Ta vycházejí z dostupných poznatků na nejvyšší odborné úrovni. Plynou z nich zásadní doporučení a nařízení:

  1. zakrývání nosu a úst rouškou
  2. omezení pohybu a shromažďování
  3. po příchodu domů si důkladně umýt ruce.
  4. pokud možno zůstávat doma a zbytečně nevycházet

Ta jsou směrodatná i pro výbor SVJ. Jiná doporučení od no name autorů, jsou jistě míněna v dobrém, nicméně jsou i problematická – neúplně, nedostatečně odborně podložená.
To je zásadní problém, protože každé opatření navíc musí mít smysl a musí se domyslet do konce včetně vedlejších, příp. i nežádoucích účinků. Výbor sám v dané oblasti fundovaný není, mezi námi zde ale fundovaní lidé žijí – zdravotníci, jejichž rozumné rady a doporučení, co ještě a jak bychom mohli nebo měli v našich domech udělat, by pro nás byly velmi cenné. Vnímáme, že zdravotníci jsou nyní přetíženi, možná ale někdo najde chvilku, nebo je už v důchodu, času má více a nějakou odbornou radu či doporučení nám poskytne.
Pokud ano, prosíme kontaktujte výbor, stačí elektronicky, na adresu vrumo@vrumo.cz .

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *