3. 10. 2024

DOMOVNÍ SCHŮZE A HLASOVÁNÍ PER ROLLAM

Zasadil
VÁŽENÍ VLASTNÍCI,

byla vyhodnocena anketa, zda provádět v letošním roce shromáždění vlastníků za fyzické účasti v Základní škole či písemně metodou Per rollam.

Vlastníci se rozhodli pro per rollam. Celková účast: 156 jednotek, 

z toho pro písemné konání shromáždění  hlasovalo: 116 jednotek a pro konání shromáždění v ZŠ hlasovalo: 40 jednotek. 

Na základě tohoto hlasování výbor připraví konání shromáždění mimo zasedání formou PER ROLLAM. 

Než však hlasování proběhne, výbor svolává domovní schůze na adrese Uzbecká 1463, přízemí v tomto pořadí:

  • úterý 08.10.2024 v 19:00 h domovní schůze Vršovická 1461 a 1462
  • úterý 15.10.2024 v 19:00 h domovní schůze Uzbecká
  • úterý 22.10.2024 v 19:00 h domovní schůze Moskevská

Podklady k jednání, tj. Rozhodnutí mimo zasedání 2024-1, Hlasovací lístek, Rozpočet 2024-26, ZPRAVA O HOSPODAŘENI s grafy za rok 2023, ZPRAVA-účetní závěrka k 31.12.2023, ZPRAVA-Kontrolní komise-doporučení schváleni účetní závěrky, najdete zde v Dokumentech na našich stránkách vrumo.cz

PROGRAM:

  1. Činnost výboru a stav správy domu
  2. Zpráva o hospodaření (vyhodnocení hospodaření FO) za r. 2023
  3. Rozpočet společenství na r. 2024-2026 a plán oprav na r. 2024-2026 s výhledem na r. 2032

Hlasování Per rollam o schválení účetní závěrky a rozpočtu vč. plánu oprav bude rozesláno vlastníkům do e-mailových schránek do 24.10.2024 (včetně všech příloh. o kterých bude hlasováno) a bude ukončeno 17.11.2024 v 24:00 h. Kdo nemá u správní firmy First evidovanou e-mailovou adresu, obdrží veškeré dokumenty vč. hlasovacího lístku do své poštovní schránky.

Za výbor SVJ

V. Zasadil, H. Nekolová

6 komentářů na “DOMOVNÍ SCHŮZE A HLASOVÁNÍ PER ROLLAM”

  1. Vážení členové výboru,

    v případě, že naše SVJ bude hlasovat po dlouhé době od minulého Shromáždění opět ve formátu per rollam, prosím, aby veškeré dokumenty předkládané ke schválení vlastníkům (tj. mimo jiné účetní závěrka a rozpočet, vč. plánu oprav) byly předloženy a předem projednávány již v rámci tzv. domovních schůzí, protože jinak není jasné, za jakým účelem jsou tyto "domovní schůze" svolávány a co má být jejich cílem.

    Předem proto mnohokrát děkuji za zaslání dokumentů, které mají být předmětem schvalování našeho Shromážděním vlastníků a hlasování per rollam, a to v co nejkratším možném termínu (tzn. před konáním první domovní schůze dne 8.10.).

    S pozdravem
    Pavla Hrubá

    1. Vážená paní inženýrko,
      domovní schůze 2024 jsou přípravou na písemné hlasování per rollam. Vlastníci na nich budou seznámeni se zásadními materiály, o nichž budou následně písemně rozhodovat. Na domovních schůzích bude také zjišťován názor vlastníků na některé problematické body současného i budoucích období, není jich málo.
      Dnes jsme doplnili na náš web podklady k jednání, tj. Rozhodnutí mimo zasedání 2024-1, Hlasovací lístek, Rozpočet 2024-26 a Pozvánku. ZPRAVA O HOSPODAŘENI s grafy za rok 2023, ZPRAVA-účetní závěrka k 31.12.2023, ZPRAVA-Kontrolní komise-schváleni účetní závěrky byly vloženy již 16.6.2024. Vše je nyní k nalezení v dokumentech na našich stránkách vrumo.cz

      1. Vážený pane inženýre,

        mnohokrát děkuji za informace a za zveřejnění dokumentů.

        Zároveň si Vás dovoluji požádat o vysvětlení, z jakého důvodu není předložen k projednání bod ve věci schválení instalace kamerového systému, přestože jsem několikrát žádala o jeho zařazení na jednání nejbližšího Shromáždění. Bohužel tomu nerozumím, protože například na základě žádosti jiného vlastníka bude projednáván bod "Udělení souhlasu se změnou užívání jednotky č. 1463/330".

        Předem proto děkuji za Vaše vyjádření i za průběžné zpracování a zveřejnění zápisů z aktuálních domovních schůzí.

        Pavla Hrubá

        P.S. Budu ráda, pokud by i další vlastníci mohli poskytnout argumentaci pro to, že instalace kamerového systému v našich domech by byla přínosem a že rozhodně již v současné době není tak komplikovaná z hlediska GDPR tak, jak tomu bylo před pár lety - viz například odkazy v diskuzi na téma výtahy: https://vrumo.cz/2024/02/09/uzbecka-vytah-maly-levy-nejede/

        1. Vážená paní inženýrko,
          problematice znečišťování společných částí domu na Moskevské jsme věnovali domovní schůzi v lednu tohoto roku. Bohužel dodnes nikdo nevyhověl mému požadavku na bližší specifikaci požadované instalace kamer do výtahů (a před výtahy), takže je obtížné o tom dále jednat. Přesto jej na domovních schůzích před letošním hlasováním per rollam otevíráme v podobě, v jaké právě je. Pokud jej vlastníci podpoří, zařadíme ho do hlasování. Je to mimo jiné i o penězích. Osobně jsem přesvědčen, že kamery ve výtazích na Moskevské nepřinesou nic, jenom další komplikace. Budou se krást, jako se před časem na Moskevské kradlo osvětlení výtahů. Ti, kteří do výtahů kakají, budou kamery přinejmenším poškozovat. To jsou další náklady a další jablka sváru.
          A propos, do návrhu rozpočtu jsme zatím na rok 2025 již zavedli náklad na kamery ve výši 200 tis.Kč. Zatím.
          Bod "Udělení souhlasu se změnou užívání jednotky č. 1463/330" je o něčem jiném. Vlastník jednotky žádá o souhlas SVJ, protože to po něm žádá stavební úřad. Je to jednorázová věc, která SVJ nepřinese žádné pořizovací, ani provozní náklady.

          1. Vážený pane inženýre,

            prosím o upřesnění Vašich požadavků, které potřebujete vyjasnit s ohledem na instalaci kamer ve společných prostorech SVJ.

            Na lednové schůzi jasně zazněl zájem od vlastníků k instalaci kamer v podobě minimálně 1ks kamery do každého výtahu a 1ks kamery do prostoru mezi výtahy na každém patře SVJ. Samozřejmě se dá jednat o umístění a dalších vytipovaných prostorech, které by se daly dále zahrnout. To vše by mělo ale následovat až v další fázi, tj. v technickém vyhodnocení projektu. Ne před rozhodnutím vlastníků, zda se vůbec tímto směrem vydat.

            Toto by měla být dostatečná zpětná vazba pro členy výboru k zařazení tohoto bodu do hlasování, zda si většina vlastníků kamery bude přát nebo ne. Nechte prosím rozhodnout vlastníky celého SVJ a neškatulkujte jednotlivé domy.

            Myslím, že není více potřeba.

            K argumentům o penězích si dovolím poznamenat, že by bylo dobré poprvé snad od roku 2014, tj. po 10 letech, zvýšit měsíční příspěvěk do fondu oprav minimálně o inflaci, abychom zajistili dostatek financí pro budoucí renovace a nutná technologická vylepšení například na straně energetiky domů, které budou nutné z pohledu legislativy EU. Zároveň všichni v rámci SVJ ušetří na energiích.

            Zvýšení měsíčního příspěvku do fondu oprav je další z bodů, o kterém bych nechal letos hlasovat. Tím, že si budeme stěžovat na nedostatek financí, se nic nevyřeší. Je třeba pro to něco udělat a zařazení bodu do hlasování je to nutné minimum.

            Ať rozhodnou vlastníci.

            Děkuji
            Jan Matoušek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *